پی سی خاص
سبد خرید
0
انواع گجت و کاربرد های آن

گجت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در این مقاله میتوانیم به پاسخ سوال گجت چیست برسیم همچنین به سوالات زیر نیز پاسخ می دهیم.

تعاریف گجت

تاریخچه

کاربرد ها

و انواع گجت

گجت چیست

گجت یا ابزار هوشمند از گذشته تا اکنون مورد توجه افراد مختلف بوده زیرا افراد همیشه به دنبال آسان تر کردن زندگی و کار خود بودند تا بتوانند در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنند با نگاهی به اختراعات گذشته و حال متوجه این موضوع میشوید.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت که انسان ها همیشه تفکر زندگی آسان و هوشمند را در سر لوحه اختراعات و تولید محصولات قرار میدادند گجت ها نیز در همین راستا گام بر میدارند.

این روزها گجت های هوشمند ، آرزوهای ما را به وسیله ابزارک ها محقق می کند. دنیای گجت ها شامل، ساعت و دستبند هوشمند، لوازم جانبی گوشی موبایل، گجت های کامپیوتر و تبلت، شارژرهای مختلف و غیره … را شامل می شوند.

تعریف گجت :

گجت به سخت افزارهایی دارای فناوری یا تکنولوژی روز و پبشرفته که هدف خاصی را برای آسان تر و سریع تر کردن کارها دنبال می کند گفته میشود.

به بیان دیگر به ابزار و وسایل خلاقانه که امکانات پیشرفته و هوشمند را برای ساده زندگی کردن ما به ارمغان می اورند گجت نام دارد. 

این ابزار های هوشمند به دلیل جذابیت، شیک بودن و هوشمند بودن طرفداران زیادی به خود جذب کرده به گونه ای که اغلب برند های معتبر نیز تمرکز ویژه ای برای ساخت اینگونه دستگاه ها دارند.

البته قابل ذکر است به گجت های نرم افزاری که بر روی سیستم عامل های مختلف نصب و قابلیت اجرا دارد را ویجت (Widget) می گویند که جز گجت ها محسوب میشود و هر دو هدف مشترک را دنبال می کنند که زندگی آسان و هوشمند میباشد

انواع گجت

تعریف گجت ویکی پدیا:

به وسایل و تجهیزات کوچک و تازه‌اختراعی گفته می‌شود که در آن‌ها فناوری نو به کار رفته باشد و برای انجام کارهای ویژه به‌درد بخورد.

ابزارک‌هایی (Gadgets) که بخش‌های متحرک داشته باشند، را گاهی دستگاهک (gizmo) می‌گویند

تاریخچه :

تاریخ معینی برای اختراع این ابزار هوشمند در دسترس نیست و موارد مختلفی در این مورد بیان شده در هر صورت افرادی تاریخ آن را به به قرن هجدهم ارتباط می دهند در این دوران گجت یکی از ابزارهای به کار رفته در صنعت شیشه سازی بود.

ولی واژه گجت به تدریج طی سال های بعدی تغییر معنی داد و برای اشاره به وسایل یا دستگاه های خاص مورد استفاده قرار گرفت. چنانچه حتی خود دانشمندانی که در خلال «پروژه منهتن» مشغول ساخت بمب اتم بودند از آن به عنوان یک گجت نام می بردند.

برخی هم ریشه این واژه را به کلمه فرانسوی “gâchette” به معنای قطعه ای از ماشین و ماشه نسبت می دهند و برخی آن را اختراع شرکت Gaget که سازنده مجسمه آزادی است و مدلهای کوچکی از این مجسمه را روانه باز کرد، میدانند.

امروزه  هم به وسایل، تجهیزات مکانیکی و غالباً الکترونیکی که برای انجام کارهای خاصی اختراع شده اند، گجت گفته می‌شود. به عبارت دیگر گجتها در زمان اختراع خود نسبت به ابزارهای تکنولوژیک دیگر کمی غیرعادی تر بوده و نبوغ خاصی در طراحی آنها بکار گرفته میشد. 

انواع کاربرد ابزار هوشمند

کاربرد و اهمیت :

کاربرد و اهمیت این ابزار هوشمند به دلیل ضروری بودن آنها هر روز بر تنوع آن افزوده میشود و شاهد آن هستیم در اندک زمانی ابزار های جدیدتر با امکانات فوق العاده تر وارد بازار میشود و باعث سردرگمی افراد برای خرید میشود.

تعدادی از کاربرد های مهم گجت ها

 زمان و هزینه:

  • اهمیت این ابزار هوشمند در درجه اول در صرفه جویی در زمان و هزینه مشخص میشود برای مثال،شما برای ارسال نامه یا قراردی با وجود دستگاه فکس هوشمند یا رسانه های اجتماعی از صرف وقت و هزینه اضافه با استفاده ابزاری دیگری مانند نیروی انسانی جلوگیری می کنید.

 سطح دانش:

  • در گذشته برای یادگیری مطلبی یانوشتن مقاله.تحقیق و… نیازمند جستجو در کتابخانه های مختلف .تجربه های افراد.مقاله های دیگران بودید که شاید اطلاعات کاملی هم به خاطر صرف زمان زیاد قابل دستیابی نبود و در سطح محدودی بود.
  • ولی در زمان حال با وجودابزار اینترنت. رایانه .کتاب های الکترونیکی .تلفن هوشمند.دسترسی سریع به افراد با تجربه در کسری از زمان سطح دسترسی به اطلاعات نامحدود میشود و تاثیر بسزایی در بالارفتن سطح آگاهی و دانش افراد در هر زمینه وکسب کاری دارد

 تفریح و سرگرمی:

  • کنسول ها، سیستم‌های موسیقی، بازی‌های آنلاین، DVD-پلیرها و بسیاری ابزار دیگر در زمان حال باعث تفریح سرگرمی سنین مختلف میشود که هیجان جذابی را نیز به همراه دارد.

علم.فناوری.کسب وکار:

  • این ابزار امروزه در حوزه های مختلف مانند: علم پزشکی.هسته ای.تجارت.اقتصادو… ورود کرده بطوری که شاهد حضور ابزاری برای نابینایان .ناشنوایان هستیم. ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای تولید انواع مختلف گجت‌ها باعث شده تا کسب و کار‌های مختلفی به وجود آیند و افراد زیادی درگیر این موضوع شوند.

مکان و ظرفیت:

  • گجت‌ها این قابلیت‌ را دارند که بتوان از آن‌ها استفاده‌های چند منظوره کرد.همین امر باعث فشرده شدن وبه حداقل رسیدن حجم انها میشود و به نوعی می‌توان گفت که این قطعه سبب فشرده شدن وسایل می‌شوندو از استفاده چندین دستگاه مشابه جلوگیری می کند.

ابتکار و خلاقیت

از آنجا که این فناوری چالش‌برانگیز است، موجب می‌شود که مجبور باشیم از توان ذهنی بیشتری بهره بگیریم تا بتوانیم خلاقیتی نوین جایگزین فناوری های گذشته بکنیم.

ابزار هوشمند

انواع گجت ها :

امروزه با توجه گستردگی زیاد گجت های و تنوع در هر حوزه ای فهرست بندی مشخصی نمی توان ایجاد کرد ولی ما موارد مهم و تاثیر گذار در زندگی رومزه و کار را برای علاقمندان عزیز عنوان می کنیم.

گجتهای حوزه ارتباطی :

  • گجت هایی که در صنعت ارتباط و اطلاعات نفش بسزایی دارند به صورتی که سرعت .هزینه . زمان را به طور چشمگیری تغییر داده اند. مانند: GPS، ساعت های هوشمند، تلوزیون های هوشمند، گوشی‌های بی‌سیم و..

گجت های واقعیت مجازی :

  • واقعیت مجازی در صنعت بازی‌های ویدیویی، صنعت توریست و صنعت سرگرمی محبوبیت خاصی کسب کرده به همین دلیل گجت هایی مانند عینک ویدئویی.عینک واقعیت افزوده.کلاه ایمنی و…هر روز بر تنوع و تعداد انها افزوده می شود.

گجتهای مربوط به سبک زندگی وخانگی :

  • انچه از نام این گجت ها پیداست سبک زندگی ما را به سمت تکنولوژی روز تغییر می دهد و بطور کلی زندگی را هوشمند و سهل می کند مانندسیستم کنترل روشنایی .هوشمند.ترموستNest (تنظیم هوشمند دما).سیستم اضطراری هوشمندCanary و….
 در کابردهای مختلف

امنیتی :

  • شما می‌توانید بدون نگرانی بابت دوری از خانه،محل کار از گوشی موبایل یا رایانه شخصی در هر مکان دیگری که باشید آنچه در تمام وقت در مکان مورد نظرتان رخ می دهد آگاه باشید وحتی بصورت اتوماتیک تماس به ارگان اضطراری مربوطه گرفته شود مانند دوربین های هوشمند ماهواره ای.دوربین های امنیتی و….

سلامتی,زیبایی :

  • گجت هایی که باعث میشود بصورت آنلاین از وضعیت بدن و سلامتی خود با خبر شویم یا در جهت سلامتی پوست .مو و….بکار بگیریم مانندمچ بندهای هوشمند سلامتی،ساعت هوشمند، عصای هوشمندنابینایان،Virto Black یک نوع سمعک و…

تفریح بازی,سرگرمی:

  • این نوع از گجت ها در اوقات فراغت یا افراد علاقمند به بازی و سرگرمی و یا برای بالا بردن هیجان ها و دورهمی ها کاربرد زیادی دارد. مانندکنسول ها جدید.Nintendo Gameboy . Xbox Kinect.کنترل‌بازی موبایل Razer’s Kishi .و…

از دیگر انواع گجت ها می توان به گجتهای  محاسباتی یا کامپیوتری، گجت های علمی، پژوهشی، گجت های پوشیدنی، گجت های جاسوسی، گجت های کسب وکار و… نام برد.

گجتها در کنار هوشمند بودن باید چیز تازه ای ارائه کنند و عملکرد متفاوتی داشته باشند در غیر این صورت به سرعت از زندگی ما محو می شوند و دیگر جایگاهی در بازار ندارند و فراموش می شوند.

درواقع گجت باید زندگی ما را ساده تر و کارهای روزمره ما را راحت تر کند. استفاده از گجت باید لذت بخش باشد.

تیم pckhaas مشتاقانه آماده دریافت انتقادات، پیشنهادها، سوالات شماست، در صورت وجود ابهام یا سوالی ما را مطلع کنید تا در اولین فرصت در خدمت شما دوستان عزیز باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *